maandag 19 december 2011

Rare snuiters / Dewitte Jan


Rare snuiters, een inclusief prenten- en gedichtenboek (met brailleschrift)

Een schrijvende inktvis, een allergisch schaap, een tapir die zich een olifant waant: alle dieren in het gloednieuwe kinderboek ‘Rare snuiters’ hebben speciale trekjes. Zowel de gedichten als de prenten prikkelen de fantasie en zijn tegelijk herkenbaar.

Dit boek van Jan Dewitte en Freya Vlerick is ‘inclusief’: iedereen geniet er ten volle van, ook wie blind of slechtziend is, dyslexie of een andere leesbeperking heeft. Je kunt lezen met je oren, kijken met je vingers en voelen met je ogen. Goede contrasten, duidelijke letters, reliëf, braille en audio maken ‘Rare snuiters’ toegankelijk én extra mooi.

Heel bijzonder is de bijbehorende cd. Daarop leest topacteur Wim Opbrouck de gedichten voor, worden alle prenten in detail beschreven en leidt een unieke ‘gps voor de vingers’ je rond over het reliëf.

Ook goed ziende kinderen ontdekken zo spelenderwijs de ervaringswereld van blinde en slechtziende leeftijdgenootjes. ‘Rare snuiters’ is een feest voor elke onbevangen lezer. Je kunt je heerlijk onderdompelen in een verrassende, veelzijdige wereld.

‘Rare snuiters’ is een uitgave van Poëziecentrum vzw en Blindenzorg Licht en Liefde vzw (maart 2011).

Voor leerkrachten heeft men een uitgebreid digitaal ideeënboek samengesteld.
Download Ideeënbundel voor leerkrachten in PDF of mail naar docu@lichtenliefde.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten