donderdag 31 mei 2012

Waar zijn ze mee bezig in de bib?




Jullie zullen zich waarschijnlijk wel afgevraagd hebben wat er de laatste tijd toch allemaal gebeurt in de bib.
Vorig jaar hebben we besloten om de informatieve boeken voor volwassenen een ander plaatsingssysteem te geven,zizo (zonder inspanning zoeken) voor de lener gebruiksvriendelijker. We werken met verschillende kleuren zoals we ook al hadden bij de jeugd zizo.In een volgend blogbericht zullen we hierop verder ingaan met de uitleg hoe het te gebruiken.
Vorige week zijn we begonnen met al de boeken te taggen en te converteren. Eenvoudig gezegd al de boeken krijgen een eigen label en dit wordt aan de beschrijving gekoppeld.
Vanaf september komt hierbij dan de zelfscanbalie, jullie leners kunnen dan zelf boeken uitlenen en binnenbrengen.
De vraag die veel mensen stellen is 'Wat gaan jullie dan doen?'
De boeken die gelezen worden moeten in de computer gezet worden, gekaft en op de juiste plek in de bib geplaatst. Tijdschriften, kranten, de dagelijkse post rondleidingen voor de klassen, klasbezoeken, leesclub, lezingen, jeugdboekenweek, bibliotheekweek met de verwendag...
En natuurlijk zijn wij nog in de bib tijdens de openingsuren om jullie met raad en daad bij te staan voor een goede boekkeuze of te begeleiden indien het zelf uitlenen toch niet zo vlot verloopt.
Nog even geduld en onze verontschuldigingen voor het ongemak dat jullie misschien ondervinden maar dan is de bib weer volledig klaar vcor de toekomst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten