maandag 27 augustus 2012

Zelfscanbalies

Vanaf 18 september kan je in de bibliotheek zelf je boeken, cd's, dvd's,... ontlenen en inleveren. We installeren hiervoor 2 zelfscanbalies op 17 september, omdat het toch voor wat overlast zorgt zullen we uitzonderlijk gesloten zijn die maandag. Maar vanaf 18 september is alles operationeel en kunnen jullie zelf aan de slag.
Het systeem is eenvoudig maar zal zeker in het begin nog voor wat oponthoud zorgen omdat we iedereen willen uitleggen hoe het in z'n werk gaat. Ook later zullen wij als bibpersoneel steeds in de bib aanwezig zijn om jullie te informeren of jullie vragen beantwoorden.
Nu even de werkwijze :
Om de materialen in te leveren, ga je naar de balie en kies je op het scherm voor inleveren. Daarna plaats je de materialen één voor één op de zwarte plaat. Kijk goed op het scherm of de titel verschijnt, enkel dan is het materiaal ingenomen.
Druk op de boodschap 'Afsluiten'
Uitlenen in net zo eenvoudig.
Kies nu op het scherm voor uitlenen dan moet je je bibpas met de streepjescode onder de scanner houden of je e-id in de kaartlezer plaatsen. Verschijnt je naam dan kan je de materialen één voor één op de zwarte plaat leggen, ook nu weer opletten dat alle titels op het scherm verschijnen. Nu komt de boodschap 'Afsluiten met ticket' druk hierop en je ticket komt uit de ticketprinter.
Opgelet vanaf nu is het belangrijk dat je steeds je bibpas of je e-id bij hebt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten