dinsdag 14 januari 2014

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Metro Manila'

Met: Jake Macapagal, Althea Vega, John Arcilla e.a.

Een straatarme, Filipijnse landbouwer vindt werk als veiligheidsagent bij een geldtransportfirma in Manila. Droomjob of nachtmerrie? Wat in Metro Manila begint als een portret van immigranten in de stad, ontaardt in een intrigerende thriller.

Metro Manila is de onwaarschijnlijke agglomeratie van Manila, een gigantische metropool van meer dan elf miljoen inwoners. Hoewel sommige stadsdelen en vooral de sloppenwijken langzaam hun verzadigingspunt bereiken, blijft de stad als een magneet functioneren. Er komt geen einde aan de toestroom van mensen vanuit de provincie, op zoek naar werk en een beter leven. Oscar is een van hen, een door en door brave man die na zijn militaire dienst landbouwer is geworden. Maar hoe prachtig de rijstterrassen van Banaue ook zijn, als de markt crasht krijg je nauwelijks nog geld voor je rijst. Als je dan twee kindermonden moet voeden, is de keuze snel gemaakt.

“Wat begint als een familiedrama over sociale uitbuiting muteert al doende tot een koortsige heist movie over moreel verval.”Geen opmerkingen:

Een reactie posten