donderdag 24 september 2009

Zebracinema

Vanaf vanavond kunnen de filmliefhebbers ook terecht in de Walburg te Hamont-Achel
om te genieten van de betere film.
De eerste film die er gepland staat is 'Revolutionary Road' van Sam Mendes met acteurs Kate Winslet(April), Leonardo di Caprio(Frank), Michael Shannon (John)e.a.

Twaalf jaar na Titanic(1997) is een van de meest besproken romantische filmstellen van de laatste decennia opnieuw verenigd. Kate Winslet en Leonardo de Caprio spelen April en Frank Wheeler, een aantrekkelijk stel met twee kinderen die in een voorstad van Connecticut wonen, in Revolutionary Road. Jaren later wonen ze daar nog steeds en de burgerlijke verveling slaat toe. Tot ze besluiten om met het hele gezin naar Parijs te trekken, de universele fantasiestad, de plek waar het ├ęchte leven borrelt en bruist. Maar verhuizen blijkt niet zo evindent als gedacht.

Gefnuikte dromen in een buitenwijk: regisseur Sam Mendes toonde ze eerder al in het tragikomische meesterwerk American Beauty(1997). Met de verfilming van Richard Yates' bejubelde debuut uit 1961 geeft Mendes een genadeloze inkijk in het versmachtende conformisme van het Amerika van de sixties. Ongetwijfeld een blik in de spiegel voor de hedendaagse burgermens.Vanavond om 20.00 uur in zaal de Walburg Kerkstraat 28 Hamont-Achel
Deze film vind je ook terug in onze collectie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten