dinsdag 20 april 2010

'Kapitein Winokio lacht'


Zaterdag kunnen kleuters tot 6 jaar in De Walburg in Hamont gaan kijken naar "Kapitein Winokio lacht". Dat is een ongelooflijk mooie voorstelling, die haar vervolg gevonden heeft in cd en boek. Er zijn voorstellingen gepland om 14u en 16u.
"Blijf altijd bij me", fluistert de boom. "Ik ga hier nooit meer weg", zegt de giraf. Zachtjes knuffelen ze zich in elkaar en kijken samen naar de zon die zakt in de zee.
"Kapitein Winokio lacht" is een hartverwarmend verhaal over een trieste boom met overdadige haargroei en een zieke giraf met vervelende keelpijn. Kapitein Winokio en zijn stinkdier Katunga organiseren een ontmoeting. De boom en de giraf sluiten vriendschap en verlossen elkaar van hun ongemak. Een verhaal over gelukkig toeval en heerlijk samenzijn. Op muziek van Bach.
Het verhaal wordt verteld én gespeeld door poppen, de aanwezige kinderen, Bert Plagman en Winok Seresia. Accordeonist Ivan Smeulders vult het spel aan met muziek van Bach. Met een minimum aan middelen creëren zij het maximum aan mogelijkheden. Alles wat ze meenemen, past precies en netjes in één koffer. De fantasie van de kinderen doet de rest. De regie is in handen van dé Nederlandse commedia dell'arte specialiste Ingrid Van Leeuwen.

bron : Internetgazet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten