dinsdag 12 april 2011

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Na putu'

Met: Ermin Bravo, Sebastijan Cavazza, Zrinka Cvitesic e.a

Het jonge koppel Luna en Amar doet hun best om de onverwachte tegenslagen die hun geluk bedreigen te overkomen. Wanneer Amar geschorst wordt nadat hij betrapt werd op drinken tijdens het werk, vreest Luna dat dit hun prille kinderwens zal verstoren. Luna's vrees wordt groter wanneer Amar een goedbetaalde job aanvaardt in een fundamentalistische moslimgemeenschap, ergens ver van huis...
Vier jaar geleden kreeg de Bosnische regisseur Jasmila Zbanic op het filmfestival van Berlijn een Gouden Beer voor 'Grbavica', een verhaal over een vrouw die een opvallend litteken van de Balkanoorlog met zich meedraagt. Ook in Zbanic' nieuwe film 'Na putu' (vertaling: onderweg) laat de oorlog vreemde littekens na. Het grote talent van de regisseur is dat ze weet hoe ze verhalen moet vertellen die de kijker, op een bijna onmerkbare manier bij het nekvel grijpen. En dat doet ze door haar verhaal te bevolken met personages die volledig geloofwaardig zijn. Hoewel Na putu een paar hete hangijzers aanpakt, verliest hij die karakters nooit uit het oog.

Na putu heeft de moed om tot het uiterste te gaan en de kijker dus ook met zijn eigen vooroordelen en grenzen te confronteren. (Cinenews)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten