maandag 16 januari 2012

Gedichtendag


Gedichtendag is ieder jaar hét poëziefeest van Nederland en Vlaanderen, de dag waarop de poëzie in het zonnetje wordt gezet. Waar je ook gaat, overal kom je gedichten tegen: op school, in de bibliotheek, in winkels, theaters en musea, op het werk of gewoon op straat. Ook kranten, radio, televisie en het internet klinken die dag een stuk poëtischer.
Wij, als bib doen ook mee met de gedichtendag. Op woensdag 25 januari organiseren we workshops voor kinderen. Samen met Karin Jacobs, de moeder van Jelle en Clara Cleymans werken de kinderen (8-12 jaar) via improvisatie, rollenspelen en gedichten rond woorden.
Met de kinderen van 5 tot 8 jaar lezen we samen gedichten en gaan we op zoek naar betekenis en gevoelens. We maken een groepsgedicht, fantaseren over een spuwende tuinslang, een dansende stoompot...
Donderdag 26 januari om 20.30 uur komt Hubert Damen met 'Als de dood voor het leven'
Hij zingt, zegt, fluistert, schreeuwt teksten en liedjes over liefde, vriendschap en dood. De teksten van Bram Vermeulen, Wannes Van de Velde, Ramses Shaffey, over het leven zoals het is: verschrikkelijk mooi.
Inschrijven kan in CC Palethe, in de bibliotheek of met een mail naar reservaties@palethe.be.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten