dinsdag 14 mei 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Barbara'

Christian Petzold, 2012, Duitsland
Met: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Jasna Fritzi Bauer, e.a.


"De onheilspellende plattelandsthriller van Christian Petzold is ongrijpbaar ingevuld. De setting is verfrissend en mysterieus tegelijkertijd. Petzold kiest heel bewust en gecontroleerd voor het uitdelen van zachte, subtiele speldenprikjes." (Bron: Arjan Welles, FilmTotaal)

Onze oosterburen beschouwen film terecht als een krachtig medium om hun complexe geschiedenis onder ogen te zien en te verwerken. De laatste jaren is er veel aandacht voor het voormalige Oost-Duitsland en de hereniging. Het bekendste voorbeeld van de ijzeren greep blijft natuurlijk Das Leben der Anderen.

Het eveneens Duitse Barbara benadert deze materie vanuit een geheel andere, kleinere invalshoek. Oost-Duitsland, de zomer van 1980. De jonge arts Barbara wil het land verlaten en heeft een uitreisvisum aangevraagd. Dit verzoek wordt door de overheid echter niet aanvaard en ze wordt zelfs naar de provincie gestuurd. Barbara moet haar arbeidsplaats in Berlijn verlaten en gaan werken in een klein ziekenhuis, ergens ver weg. (Bron: Chris Craps, www.cinenews.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten