dinsdag 3 december 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'The Attack'

Ziad Doueiri — 2012 Libanon/België/Qatar — 105’

Met: Ali Suliman, Evgenia Dodena, Uri Gavriel e.a.

Amin, een nietsvermoedende Palestijnse chirurg ontdekt dat de in het mortuarium binnengebrachte zelfmoordterrorist zijn vrouw is: als premisse voor een film over liefde en extremistische ideologie kan het tellen. Vertrekkend in het westerse Tel Aviv, een van de grootste steden in Israël, gaat Amin op zoek naar de stukjes van de puzzel die tot deze tragedie geleid hebben.
Regisseur Ziad Doueiri, voormalige medewerker van Quentin Tarantino, brak in 1998 door met het oorlogsdrama West Beirut – goed voor een hoop lovende kritieken en een pluim van de Libanese regering. Uitgerekend die laatste heeft zopas beslist dat zijn nieuwe film The Attack niet in eigen land vertoond mag worden, nadat Doueiri er op enkele internationale filmfestivals mee in de prijzen is gevallen en The Hollywood Reporter de prent een ‘gebalde, fascinerende kijk op de nasleep van een zelfmoordactie’ heeft genoemd. (Bron: De Standaard)
'The Attack is meer dan een politiek gekleurd verhaal, een film over menselijke relaties, leugens en onmacht.” (Bron: Mooov.be)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten