dinsdag 17 december 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Side Effects'

Steven Soderbergh — 2013 Verenigde Staten

Met: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law, e.a.

Sinds hij zijn pensioen als cinemaregisseur heeft aangekondigd, is er aan Steven Soderbergh geen houden meer: want na Magic Mike, Haywire en Contagion is de Amerikaanse beeldenstormer met deze psychothriller al aan zijn vierde langspeler toe in nog geen twee jaar tijd. In zijn allerlaatste bioscoopfilm (de HBO-biopic Behind the Candelabra over kitschkoning Liberace staat wel nog op zijn to-dolijstje) schakelt Soderbergh opnieuw in suspensemodus.

Spilfiguur in deze farmaceutische thriller is Emily, een jonge vrouw die met zelfmoordneigingen kampt wanneer haar man uit de gevangenis wordt ontslagen en haar psychiater haar een nieuw soort antidepressiva voorschrijft. Alleen is het niet altijd even duidelijk wie nu precies slachtoffer of dader is en wie de psychologische touwtjes in handen heeft. Het vervolg is een stijlvolle, koel gedesignde rollercoaster vol verrassende plotwendingen, knipogen richting Hitchcock en De Palma en sexy Hollywoodvolk dat zich van zijn meest perfide kant laat zien. (Bron: Focus Knack)
"Vakmanschap en branie. Die zeldzame combinatie maken van de onnavolgbare Steven Soderbergh een van de interessantste filmregisseurs van de voorbije twintig jaar.” (Bron: Niels Ruëll)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten