dinsdag 18 maart 2014

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Suzanne'

Met : Lola Dueñas, Sara Forestier, François Damiens e.a.

Suzanne woont samen met haar oudere zus Maria en haar alleenstaande vader in de Languedoc. We maken kennis met haar in de lagere school, maar het duurt niet lang voor we haar als adolescente te zien krijgen en ze aankondigt dat ze ongewenst zwanger is. Fast forward naar vijf jaar later: haar zoon Charlie maakt officieel deel uit van het gezin, maar als Suzanne stapelverliefd wordt op de criminele bad boy Julien, besluit ze alles achter te laten. Ze keert haar eigen zoon, haar vader en haar zus de rug toe.

Na talloze omzwervingen en Bonnie & Clyde-achtige avonturen belandt ze achter de tralies voor een banale overval, maar ook na haar vrijlating blijkt ze amper in staat een normaal bestaan te leiden met haar familie, die ze als de exponent van een vervreemde en machteloze klasse beschouwt.

“Quillévéré weet binnen een tijdsbestek van 90 minuten een levensverhaal van 25 jaar te vertellen waardoor je Suzanne zou kunnen omschrijven als een sociaalrealistische telenovelle.” (Bron: Film Fest Gent)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten