dinsdag 25 maart 2014

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Ain't Them Bodies Saints'Topacteurs Casey Affleck en Rooney Mara spelen de jonge bandiet Bob en diens echtgenote Ruth, die na een schietpartij in de Texaanse heuvels uiteindelijk door de politie worden gevat. Agent Patrick Wheeler (Ben Foster) raakt daarbij gewond door een kogel die uit de loop van Ruth’s pistool kwam. Toch is het Bob die opdraait voor het incident en voor jaren de cel in gaat, terwijl Patrick zich in diens afwezigheid als sheriff ontfermt over de aantrekkelijke, hoogzwangere Ruth. Vier jaar later ontsnapt Bob uit de gevangenis en heeft hij nog maar één doel voor ogen: zich herenigen met zijn vrouw en dochter, die hij nog nooit in de ogen heeft gekeken.

The devil is in the details en het zijn dan ook de fantastische muziek, de magistrale set designs (zelden zo’n sfeervol R&B café gezien –de B staat hier voor Banjo) en de up tempo montage die helemaal overstag doen gaan voor wat nochtans Malicks filmtaal is. Het kan verkeren.” (Bron: Kutsite)

Schrijver David Lowery weet een bijzonder sfeervol en nostalgisch klimaat te creëren. Meer nog dan een postmoderne western is Ain’t Them Bodies Saints een lyrische misdaadromance over liefde, moederschap en de zoektocht naar geluk. (Bron: Cobra & Film Fest Gent)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten