woensdag 9 maart 2011

ToverpeltToverpelt is een jaarlijks project van de Overpeltse bibliotheek en CC Palethe rond prentenboeken, illustraties, illustratoren, leesplezier, ... Via Toverpelt willen wij kinderen en hun ouders laten kennismaken met prachtige illustraties van onze Vlaamse illustratoren, betoverende verhalen en magische boeken.


Expo Toverpelt
Van 11 maart tot 8 april

In de tentoonstelling kan je dit jaar genieten van origineel werk van Pieter Gaudesaboos, An Melis, Jan De Kinder en Hilde Schuurmans.

De tentoonstelling bevat dit jaar bovendien werk van Liene Bouwen en Chris Moors. Deze 2 artistieke jongeren van Overpelt schreven en illustreerden samen een boek "Hoe een man een scheet kon worden". Op de tentoonstelling kan je hun schimmentheater bewonderen.


Familienamiddag Toverpelt
Zondag 27 maart vanaf 13.30 uur


Toverpelt is een afwisselende familienamiddag voor kinderen van 3 tot 10 jaar met leuke workshops, lezingen en een afsluitende podiumvoorstelling van Viktor Bil.
Kinderen kunnen genieten van het verteltheater Belle beer of Hekselien van An Melis, de spannende verhalen van Stefan Boonen of de tovenaar van Toverpelt. Zij kunnen komen dansen, dirigeren, ....!
Voor ouders, grootouders, leerkrachten, ... is er de workshop "Voorlezen, durven of doen".
Iedereen die enthousiast is kan voorlezen, maar misschien kan je nog wat tips gebruiken. Hoe pak je het aan? Welke boeken zijn er op de markt? Welk verhaal kies je voor welk kind? Na deze interactieve workshop ga je met een hoofd vol verhalen en een uitgebreide boekenlijst weer naar huis.

Deelname aan deze namiddag kost 3 euro. Hiervoor kan je deelnemen aan alle workshops en lezingen naar keuze. Je moet je wel voor elke workshop, lezing of voorstelling apart inschrijven bij CC Palethe (01/64 59 52) of in de bibliotheek (011/64 59 72).

Het volledig programma vind je op www.toverpelt.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten