dinsdag 22 maart 2011

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'The Social Network'

Met: Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Justin Timberlake e.a

Voor een keer mag u gerust de hype geloven: ‘The Social Network' is écht een meesterwerk. (Digg)

De aanvankelijk grenzeloos gehekelde Facebookprent kan wedijveren met de tijdloze treurspelen van Shakespeare en zijn Grieks-Romeinse voorgangers. Tragische held van dienst Mark Zuckerberg, oprichter van 's werelds bekendste sociale netwerksite, wordt opgevoerd als een gigantisch getalenteerde computernerd wiens complete gebrek aan real life social skills zowel verdoemende vloek als zaligmakende zegen blijkt. 

 Regisseur David Fincher laat het melodramatische magisch-realisme van The Curious Case of Benjamin Button achter zich en grijpt terug naar de onderkoelde zakelijkheid die van Zodiac ook al een broeierige brandbom maakte. Hij beseft als geen ander dat visueel vuurwerk niet aan de orde is als je Sorkins letterlijk duizelingwekkende dialoogduellen in beeld moet zetten. 
Zijn retestrakke mise-en-scène en meticuleuze montage worden bovendien bijgestaan door een reeks verbluffende acteerprestaties. Hoofdacteur Jesse Eisenberg verheft de lichtirritante zeurkous die hij normaliter speelt tot een Macbeth-achtige figuur, toekomstige Spider-Man-achtige Andrew Garfield breekt je hart als Zuckerbergs voormalige beste vriend en zakenpartner, zelfs popidool Justin Timberlake weet te verbazen. Fluisterde daar iemand 'beste film van het jaar'? (bron: zone 03)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten