dinsdag 6 september 2011

Zebracinema

Vanavond om 20u15 start in Dommelhof Neerpelt het nieuwe seizoen van de Zebracinema.
De film die vanavond gedraaid wordt is 'Biutiful'


'Biutiful is de eerste film die Iñárittu zelf schreef en, toeval of niet, het is ook zijn meest geslaagde werk geworden.' **** (Film.nl)

Biutiful vertelt het verhaal van Uxbal, een tobbende bemiddelaar in mensenhandel, die een oude vriend uit zijn kindertijd tegenkomt. Wanneer Uxbal te horen krijgt dat hij een ernstige vorm van kanker heeft en binnenkort zal sterven, probeert hij te stoppen met de criminele praktijken waar hij zich altijd mee bezig heeft gehouden en wil hij zijn leven op orde krijgen.
Met zijn nieuwe film bewijst Iñárritu alvast dat hij ook zonder de hulp van zijn vaste scenarist Guillermo Arriaga voor een erg aangrijpende kijkervaring kan zorgen. 'Als je God aan het lachen wilt brengen, moet je hem over je plannen vertellen'. Die zin uit Amores Perros had opnieuw gebruikt kunnen worden in dit hevige noodlotsdrama. Biutiful is zeker geen film waar je als kijker vrolijk van wordt. Het is harde, rauwe cinema. Intens en emotioneel. Een morele parabel over leven en dood, over schuld en boete. (De Morgen)

Met: Maricel Álvarez, Javier Bardem, Hanaa Bouchaib, e.a.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten