vrijdag 9 maart 2012

Jeugdboekenweken


De Vlaamse jeugdboekenweken 2012 vinden plaats van 10 tot 25 maart 2012 en hebben als thema "Dieren". In Overpelt kadert het project Toverpelt in deze jeugdboekenweken en wij vieren deze jeugdboekenweken dan ook tot tot 6 april 2012.

Expo "Dieren in de bibliotheek"
In de bib presenteren we de tentoonstelling "Dieren in de bibliotheek". Deze expositie wordt verzorgd door de leerlingen van de lagere graad Beeldende Kunsten van het NIKO van Overpelt. Deze tentoonstelling is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Lees een dierenboek!
Gedurende de jeugdboekenweken zetten we onze collectie dierenboeken extra in de kijker. De collectie is groot en veelzijdig: verhalen over vossen en hazen, over mieren en eekhoorns, over bange en verliefde kikkers, tranenthee huilende uilen of kleine beren en kleine tijgers op weg naar Panama of verhalen die dieren tonen zoals ze echt zijn of informatieve boeken over dieren, ...

Houden de kinderen van fantasie of feiten? Spanning of humor? ... Voor elk kind vinden we een boek naar zijn interesses. We nodigen alle kinderen tussen 4 en 12 jaar uit om een dierenboek te lezen en een evaluatieformulier in te vullen. Bij het inleveren van dit formulier krijgen ze een kleine dierenverrassing.

Jeugdboekenweekspel voor het 4de leerjaar!
De klassen van het 4de leerjaar bieden we het "Bizarre beestige boekenspel" aan. Via dit spel leren de kinderen de bibliotheek en de verschillende materialen kennen. Klassen van het 4de leerjaar die nog niet hebben ingeschreven, kunnen dit alsnog doen in de bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten