vrijdag 9 maart 2012

Toverpelt


Van 9 maart tot 6 april 2012

Toverpelt is een project van de Overpeltse bibliotheek en CC Palethe rond prentenboeken, illustraties, illustratoren, leesplezier, ... Via Toverpelt willen wij kinderen en hun ouders laten kennismaken met prachtige illustraties van onze Vlaamse illustratoren, betoverende verhalen en magische boeken.


Expo Toverpelt

Tijdens de jeugdboekenweken wordt Palethe een maand lang ondergedompeld in een kleurrijke mix van illustraties van prentenboeken. Van 9 maart tot 6 april presenteren CC Palethe en de bibliotheek origineel werk van Annemie Berebrouckx, Rosemarie De Vos, Klaas Verplancke en Judith Koppens. Meer informatie over de illustratoren vind je op de website van Toverpelt.
De tentoonstelling kan je gratis bezoeken tijdens de openingsuren van CC Palethe. Bij de tentoonstelling werd een brochure en werkmap aangemaakt. In de brochure vind je meer informatie over de verschillende illustratoren en in de werkmap vind je opdrachten rond de illustraties en de boeken uit de tentoonstelling. Met behulp van deze brochure en werkmap kan je met je klas een bezoek brengen aan de tentoonstelling. Je kan ook een begeleide rondleiding aanvragen bij Sofie Scheelen van CC Palethe (tel. 011/ 51 69 58 of sofie.scheelen@palethe.be).

Familienamiddag Toverpelt

Zondag 25 maart vanaf 13.30 uur
De familienamiddag van Toverpelt is een afwisselende namiddag voor kinderen van 3 tot 10 jaar met leuke en magische voorstellingen en workshops. Kinderen kunnen genieten van betoverende verhalen en prachtige tekeningen van Annemie Berebrouckx en Rosemarie De Vos, muzikaal verteltheater, De Grote Vriendelijke Reus, ...

Klik hier voor het volledige programma van de Toverpelt familienamiddag op zondag 25 maart 2012.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten