dinsdag 5 februari 2013

Kinderpoëzieroute

Overpelt doet sinds enkele jaren heel wat inspanningen om mensen geïnteresseerd te maken in poëzie. Met het project 'Dorpsdichter' zijn ze daar in geslaagd : met verschillende activiteiten zoals een maandelijks gedicht in het infoblad Kiosk, broodzak- en bierkaartjesgedichten, op spandoeken in het straatbeeld en theatershows met als rode draad de gedichten van de dorpsdichter hebben ze heel wat Peltenaren laten kennis maken met de poëzie van de drie Dorpsdichters.

Om ook kinderen op een leuke manier met poëzie bezig te laten zijn, werd een 'Kinderpoëzieroute' uitgewerkt. Er werden negen locaties gekozen in Overpelt-Centrum waarrond dorpsdichter Lieze Mondelaers én kinderen uit de Overpeltse lagere scholen een leuk gedicht schreven. Sprekende tekeningen van de leerlingen van het Noord-Limburgs Instituut voor Kunstonderwijs NIKO (klas Dominik Martin en Lind Rabijns) maken het geheel van de brochure af.

De locaties werden opgefleurd met en originele wildbreiactie, waaraan verschillende Overpeltse verenigingen en instanties deelnamen.

De creatieve wandeling door Overpelt kan je doen aan de hand van een brochure en deelnemingsformulieren deze zijn te bekomen op de toeristische dienst en in de bibliotheek.

Veel plezier met de kinderpoëzieroute.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten