dinsdag 12 februari 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Little Black Spider'

Met: Sam Louwyck, Charlotte De Bruyne,Wim Helsen, e.a.

De puurheid, oprechtheid en naïviteit straalt van haar af. Vooral ook in de brieven aan haar leraar Latijn-Grieks die haar zwanger heeft gemaakt. Want dat is ze: in blijde verwachting. Katharina denkt dat ze binnenkort als jonge moeder van de warmte van een gezin zal mogen genieten die ze als weeskind nooit heeft gekend.
De ontnuchtering is des te groter. Door Soeur Simone wordt ze tegen haar zin omgedoopt tot Katja. En haar leraar, die een eminente plaats in haar hart had veroverd, geeft niet thuis. Intussen doen de andere zwangere meisjes wat iedereen in hun situatie en op hun leeftijd zou doen: pogen te vergeten, wegdromen, de werkelijkheid ontvluchten, de verveling verjagen, naar hun muziek luisteren en toneel spelen.
Little Black Spiders ademt schoonheid. Patrice Toye wordt daarin bijzonder goed geholpen door haar stel uitgelaten jonge actrices én uitstekend ondersteund door een lyrische fotografie en een sterke sfeersound van huiscomponist John Parish. (Bron: Freddy Sartor,Filmmagie)

"Little Black Spiders mocht onze nationale trots gaan verdedigen op het filmfestival in Montréal dit jaar én was de blikvanger van de zesde editie van het Filmfestival van Oostende. Patrice Toye opende de sluizen der verwachtingen ten volle. Na onder andere het sprookjesachtige Rosie en het bij momenten surrealistische (N)iemand, kiest Toye dit keer voor stevige girlpower." (Bron: Niels Putman, CuttingEdge.be)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten