dinsdag 19 februari 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'A simple life'

Met: Andy Lau , Deanie Ip , e.a.

Er wordt veel gekookt en gegeten in A simple life, altijd een goed teken. Er zijn de talrijke zakenlunches waar Roger, een succesvolle filmproducer, meestal spaarzaam eet. En er zijn de lekkere hapjes die zijn huishoudster A Tao kookt. A Tao zorgt al voor Roger sinds hij een baby was. Zijn zussen en broers wonen ondertussen in de States, Roger is de enige die nog in Hongkong woont.
Als ze een beroerte krijgt, beseft hij hoezeer ze vergroeid zijn. De oude vrouw wil hem niet tot last zijn en vraagt om in een tehuis te worden opgenomen. Roger krijgt de schok van zijn leven als hij zo'n troosteloos bejaardentehuis bezoekt.
Wat volgt is pure, warme filmpo√ęzie. Andy Lau, bekend uit Infernal affairs en House of flying daggers, laat de actie even links liggen en is erg overtuigend als de oudere vrijgezel die dankzij de oude vrouw ontdekt dat er meer in het leven is dan werk. Dat het verhaal zich in Hongkong afspeelt, is overigens bijzaak: het bejaardentehuis, waar tientallen aircobakken in verschillende tinten grijs en vuilwit dreunen, loopt vol personages die ook in Bachten de Kupe gedijen. Doe uzelf een plezier en mis deze film niet.

"Met dit onderwerp zou A simple life een zeperd van jewelste kunnen worden, maar Ann Hui vermijdt met zwier alle valkuilen en vals sentiment. Wat overblijft is een film die waarlijk grappig is, diep ontroerend en die vol momenten zit die lang in uw ziel zullen nazinderen." (Bron: Inge Schelstraete, De Standaard)Geen opmerkingen:

Een reactie posten