dinsdag 1 oktober 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'The Imposter'

CAST: Adam O’Brian, Anna Ruben, Cathy Dresbach e.a.

“The Imposter is een bloedstollende film die balanceert op de grens van waargebeurd misdaadverhaal en eigentijdse film noir.” (Bron: film.nl)

In 1994 verdween de dertienjarige Nicholas Barclay spoorloos uit het stadje San Antonio in Texas. Drie jaar later duikt er in Spanje een jongen op die beweert dat hij de vermiste Nicholas is. Moeder en zus drukken hem terstond tegen de borst, maar een hulpverlener en een privédetective ruiken onraad.
Documentairemaker Bart Layton reconstrueerde de merkwaardige feiten, ging praten met de familieleden, de hulpverleners, en met the imposter himself, een bijdehand kereltje dat de hele tijd een besmuikt, vangheluwiaans lachje tentoonspreidt en met een zekere trots in de stem toegeeft dat hij – hoewel hij niet eens wist of de echte Nicholas links- of rechtshandig was – de hele familie grandioos brainwashte.
De vraag is natuurlijk: waaróm liet die familie zich zo makkelijk brainwashen? Was hun drang naar hun verloren zoon gewoonweg sterker dan hun realiteitszin, of speelden er, zoals de detective suggereert, nog andere, meer macabere motieven? Vervolg op het scherm. (Bron: Humo)Geen opmerkingen:

Een reactie posten