dinsdag 8 oktober 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'The Place Beyond the Pines'Met: Ryan Gosling, Bradley Cooper, Rose Byrne e.a.

“Overrompelend en intens meeslepend. Zo laat The Place Beyond the Pines zich samenvatten, een magistrale saga annex misdaaddrama over de troebelen, de passies en de turbulente kwellingen die vaders aan hun zonen doorgeven.” (Bron: Luc Joris, De Morgen)

Ryan Gosling, de nieuwe ‘king of cool’ van hollywood, duikt op in het eerste deel van deze opmerkelijke triptiek over het mannelijke schuldgevoel. Hij is handsome Luke, een professionele motorrijder, die erachter komt dat hij een zoon heeft van zijn ex-vriendin. Luke besluit per motor banken te beroven om zijn zoon financiële ondersteuning te kunnen bieden. Hij raakt echter verzeild in een gewelddadige confrontatie met een agent (Bradley Cooper) wiens geweten begint parten te spelen wanneer hij op de werkvloer op een netwerk van corruptie stuit.
Cianfrance bespeelt verschillende registers, van romantiek en beknellende spanning tot tragiek en troosteloze melancholie, steeds in een zowel indringende, observerende als pijnlijk emotionele cinéma-véritéstijl.

Derek Cianfrance — 2012 Verenigde Staten — 140’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten