dinsdag 22 oktober 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt : "Blancanieves'

Met : Maribel Verdú, Angea Molina, Emilio Gavira e.a.

Armencita, dochter van een verlamde legendarische toreador, leeft onder de knoet van haar boze stiefmoeder. Wanneer het meisje volwassen is, beraamt stiefmama een plan om haar een kopje kleiner te maken. Armencita wordt gered door zeven stiervechtende dwergen. Ze bereiden haar voor op een groots arenagevecht waarin ze bewijst dat vrouwen ook hun mannetje kunnen staan.

Een jaar na Michel Hazanavicius’ The Artist wordt er wederom een stille zwartwitfilm in de zalen gelost. Geen Oscar voor Blancanieves, maar wel tien Goya awards. De twee vergelijken is haast onafwendbaar. Het verdict is hard: Blancanieves is beter. Sfeervol, mooi in beeld gebracht, niet pretentieus en met knappe vertolkingen van onder meer Sofía Oria en de ravissante Maribel Verdú. Humor en melodrama worden vlotjes gemengd op de virtuoze tonen van de puurste Andalusische flamencomuziek.

“In een jaar waarin we bedolven werden onder een overload aan Sneeuwwitjefilms – we kregen eerder al Mirror Mirror en Snow White & the Huntsman door onze strot geramd – steekt Blancanieves met kop en schouders boven de tegenstand uit. Als u zoekt naar het beste Sneeuwwitje van 2012: look no further.” (Bron: Focus Knack)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten