dinsdag 12 november 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Disconnect'

Met: Jason Bateman, Hope Davis Alexander, Alexander Skarsgård e.a.In Disconnect vluchten Derek en Cindy Hull op het internet van hun levenloze huwelijk. Totdat ze geconfronteerd worden met cyberfraude. Een ex-politieagent schiet hen te hulp, maar hij worstelt tegelijk met de opvoeding van zijn zoontje. Die pest zijn klasgenootje Ben via Facebook. Bens ouders hebben daar echter geen oog voor, omdat ze het te druk hebben met hun mobiele telefoons. Zijn vader is een werkverslaafde advocaat van de nieuwszender waar de journaliste Nina werkt. Zij raakt verstrikt in een zaak van een jongen die werkzaam is op een pornosite.
Met deze vier verweven plotlijnen en zijn karakteristieke documentairestijl presenteert Rubin een ijzingwekkend doemscenario, waarin technologie voor zowel eenheid als verdeeldheid zorgt. De sterke cast overtuigt met natuurlijke dialogen en emoties.

“In een tijd waarin kreten als ‘cyberpesten’, ‘de Facebook-moord’ en ‘Project X’ centraal staan en smartphones het dagelijks leven domineren, houdt Rubin de toeschouwer een spiegel voor. Deze herkenbaarheid is confronterend en laat een diepe indruk achter.“ (Bron: Cultuurbewust.nl)

Henri Alex Rubin — 2012 Verenigde Staten — 115’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten