dinsdag 26 november 2013

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Borgman'

Alex van Warmerdam — 2013 België/Nedrrland/Denemarken

Met : Jan Bijvoet, Jeroen Perceval, Alex van Warmerdam e.a.

Camiel Borgman arriveert als een buitenstaander in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond de zorgvuldig opgetrokken façade van een arrogant, welgesteld echtpaar, hun drie kinderen en hun kindermeisje.

Borgman is gebaseerd op het sadomasochistische werk van de schrijver Markies de Sade: “In het werk van de Sade lees je dat je geest groter is dan je vaak denkt. Er zijn veel donkere kamers in je brein, waar je enge, smerige dingen kunt vinden. Het gaat erom dat je de ergste dingen kunt denken en niemand die jou dat kan verbieden”, licht van Warmerdam toe. “Dat is de ware vrijheid van het denken.” regisseur Alex van Warmerdam is de eerste Nederlandse regisseur in 38 jaar die met een film in competitie draaide in Cannes. Borgman werd juichend ontvangen door de internationale critici.

Als Michael Haneke een minder ironische visie had gehad op wat ‘funny games’ zijn, had hij iets als borgman kunnen maken: een sluwe, onder je huid kruipende en af en toe hilarische thriller die een van de meest gedurfde keuzes is in de competitie van Cannes dit jaar.” (Bron: Variety)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten