dinsdag 4 februari 2014

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Inside Llewyn Davis'

Met : Oscar Isaac, Carey Mulligan, John Goodman e.a.

De broers Joel en Ethan Coen (Fargo, The Big Lebowski, No Country For Old Men) zijn een graag gezien duo op het Filmfestival van Cannes. Hun nieuwste worp, de heerlijk absurde retrokomedie Inside Llewyn Davis, heeft er tijdens de jongste editie de Grand Prix of Zilveren Palm weggekaapt. De film draait rond de getalenteerde wannabe-folkzanger Llewyn Davis, die het New Yorkse Greenwich Village van de jaren ‘60 afstruint in de hoop een solocarrière van de grond te krijgen. Het verhaal is gebaseerd op het leven van folkmuzikant Dave Van Ronk.

De hoofdrol wordt gespeeld door Drive-acteur Oscar Isaac. Carey Mulligan (The Great Gatsby) speelt zijn vrouwelijke tegenhanger en popgod Justin Timberlake (The Social Network) kruipt in de huid van een op folkie Paul Clayton geïnspireerde muzikant. Die laatste schreef ook in amper vijf minuten tijd een van de songs voor de soundtrack, die voor het overige deel van de hand is van muzieklegende T-Bone Burnett.

“Inside Llewyn Davis: het is alleen maar een film, en dat is alles wat het ooit zal zijn – maar wat voor één.” (Bron: Humo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten