dinsdag 18 februari 2014

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Después de Lucia'

Met: Tessa Norvind, Gonzalo Vega jr., Tamara Yazbek e.a.

Despues de Lucia betekent zoveel als ‘Na Lucía’. En inderdaad, Lucía komt in de film niet voor. Ze is de vrouw van Roberto en de moeder van hun tienerdochter Alejandra. Zes maanden eerder is ze bij een auto-ongeluk overleden. Roberto, kapot van het verlies, besluit hun woonplaats Puerto Vallarta te verlaten. Hij vindt een nieuwe baan als kok in Mexico-Stad. Alejandra vindt snel aansluiting op haar nieuwe school, maar haar vriendschappen zijn allesbehalve duurzaam. Eén misstap - een dronken vrijpartij tijdens een weekendje weg - is genoeg om haar tot pispaal van de klas te maken. De pesterijen die volgen, zijn gruwelijk.

“Een van de hoogtepunten van het filmfestival van Gent 2012, na lang wachten eindelijk te zien bij Cultuurplatform Zebracinema. Deze film wilden we jullie niet onthouden!” (Mayke Vermeren, coördinator Cultuurplatform Zebracinema)

Als onderzoek naar pestgedrag lijkt de film wel erg extreem, maar het knappe acteerwerk van de jonge acteurs en het sobere, effectieve camerawerk maken Después de Lucía heel overtuigend. (Bron: De Volkskrant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten