dinsdag 25 februari 2014

Zebracinema

Vanavond om 20u15 in Dommelhof Neerpelt 'Casse tête Chinois'

Met : Audrey Tatou, Romain Duris, Cécile de France e.a.

Casse-tête Chinois, is het derde en laatste luik van de trilogie die in 2002 begon met de luchtige en tegelijk gedurfde feelgood-komedie L’Auberge Espagnol.

Hoe zou het nog zijn met Xavier Rousseau (Romain Duris), vijftien jaar nadat hij zijn uitwisselingsproject op kot in Barcelona beëindigde en tien jaar nadat hij zijn hopeloos verwarde liefdesleven met zijn al even chaotische schrijversaspiraties probeerde te rijmen? In Casse-tête Chinois focust Klapisch in zijn typisch charmante mozaïekstijl opnieuw op het kronkelende liefdesparcours van dezelfde protagonisten. De nonchalante Xavier heeft meer verantwoordelijkheden dan in zijn jaren als zorgeloze student, maar zijn leven is er niet bepaald eenvoudiger op geworden. Hij heeft een gezin te onderhouden, maar zijn ex-vrouw Wendy (Kelly Reilly) is met de kinderen naar New York verhuisd. Dus ziet hij zich genoodzaakt heen en weer te pendelen tussen Parijs en New York. Om de Amerikaanse nationaliteit te verkrijgen, is hij zelfs bereid een huwelijk met een Chinese vrouw in scène te zetten.

“New York, volgens Klapisch de moeilijkste stad ter wereld om een film te draaien aangezien het, net als Venetië en Parijs al miljoenen keren eerder gedaan is.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten