maandag 21 december 2009

Bibliotheek.beSinds 9 december zit www.bibliotheek.be in een nieuw fris kleedje.

Bibliotheek.be verzamelt en toont nu informatie van verschillende bronnen: aanwinsten in Open Vlacc, berichten doorgestuurd vanop bibliotheekblogs, nuttige persberichten en websites, proevertjes uit het digitale muziekaanbod, activiteiten georganiseerd door lokale bibliotheken, ze krijgen allemaal een plaats op de startpagina van bibliotheek.be.

In een tweede fase (begin 2010) zullen de verschillende modules op de startpagina van bibliotheek.be ook beschikbaar komen als widgets, die door bibliotheken, verenigingen of andere geïnteresseerden op een eigen website of blog geïntegreerd kunnen worden. Wie dit graag op voorhand wil uittesten, neemt best contact op met Bibnet.

Tegelijk met de lancering van dit nieuwe portaal, is ook de layout van zoeken.bibliotheek.be en webwijzer.bibliotheek.be aangepast. De zoekfunctionaliteit blijft echter in grote lijnen ongewijzigd, met uitzondering van de SISO-boom, die om technische redenen verdwijnt uit de interface. Daarnaast werd de Mediargus-teller in productie genomen: bij elke zoekvraag wordt er nu bovenaan de resultatenlijst vermeld hoeveel artikels in Mediargus aan de zoekvraag voldoen.

De mogelijkheden van de modules op www.bibliotheek.be, en de functionaliteiten van zoeken.bibliotheek.be en webwijzer.bibliotheek.be zijn te uitgebreid om in één bericht allemaal aan bod te laten komen. Daarom zullen we de volgende maanden regelmatig een bepaalde (minder bekende) functionaliteit in de kijker stellen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten