dinsdag 1 december 2009

Zebracinema

Vanavond in Dommelhof Neerpelt om 20u15 'Milk'

Met Sean Penn (Harvey Milk), James Franco (Scott), Josh Brolin (Dan) e.a.

Met Milk keert de eigenzinnige filmmaker Gus van Sant, vooral gekend van recente independents als Elephant (2003) en Paranoid Park (2007), terug naar de tradtionele genrefilm met een biopic over Harvey Milk, de eerste openlijk homoseksuele man die een politieke functie uitoefende in de VS. In de jaren zeventig verhuisde hij, samen met zijn vriend Scott Smith naar the Castro, een wijk in San Francisco die nu nog steeds gekend staat als het ‘gay mekka'van Amerika. Zijn populariteit werd zo groot dat hij zichzelf verkiesbaar stelde als city supervisor om verder te vechten voor de gelijkberechting van homo's, tot het noodlot toesloeg.

Hollywood beloonde Penn voor zijn vertolking als de flamboyane Harvey Milk met een Oscar voor Beste Acteur: "Mijn kinderen vonden Milk wel goed, alleen had mijn zoon er moeite mee om zijn vader James Franco te zien kussen - mijn dochter had er dan weer moeite mee om James Franco haar vader te zien kussen", aldus Penn.

Voor wie niet genoeg kan krijgen van Harvey Milk: op donderdag 3 december wordt de Oscarwinnende documentaire The Times of Harvey Milk (1984) vertoond in Z33 Hasselt in het kader van Doc'z, het wekelijks documentaireluik van Zebracinema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten