donderdag 3 december 2009

Music for lifeStories For Life - Stop malaria met een boek!
Ieder jaar in de kerstperiode organiseert Studio Brussel Music For Life, een groot evenement met als inzet een geldinzamelactie voor het goede doel. In enkele jaren tijd is Music For Life uitgegroeid tot een gigantisch evenement dat heel Vlaanderen raakt.

Het boekenvak wil graag een bijdrage leveren aan dit succesvolle én zinvolle initiatief. Het resultaat: Stories For Life, een kortverhalenbundel met negen nieuwe kortverhalen van de crème de la crème van onze Vlaamse auteurs: Dimitri Verhulst, Tom Lanoye, Margot Vanderstraeten, Bart Moeyaert, Joke van Leeuwen, Erik Vlaminck, Dimitri Leue, Rachida Lamrabet en Tom Naegels. Deze auteurs vind je in onze catalogus terug.

Tot 24 december wordt deze unieke verhalenbundel voor € 5 te koop aangeboden in meer dan 200 Vlaamse boekhandels. Met de opbrengst van de actie koopt het Rode Kruis muskietennetten en zorgt het voor de verspreiding en sensibilisering ter plaatse. Een muskietennet kost … 5 euro. Met één boekje kan je dus een mensenleven redden.

Eén van de 9 verhalen krijgt op 8 december een voorpublicatie in Humo.

Op 24 december 2009 overhandigt Boek.be de cheque met de integrale opbrengst van de verkoop van Stories For Life aan de Rode Kruis-actie van Music For Life in het Glazen Huis in Gent.

Het bijzondere aan dit boekje is dat alle schakels in het ontstaan ervan - van de negen auteurs tot de drukker, vormgever en fotograaf - een belangeloze bijdrage leverden. Ook de boekhandel verkoopt Stories For Life zonder winst. Op die manier hoopt Boek.be een zo groot mogelijke bedrag bijeen te kunnen brengen voor het goede doel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten