maandag 29 november 2010

Lezing 'De nieuwe generatie stripauteurs' door Geert De Weyer


Geert De Weyer, een man die bekend staat als de eerste stripjournalist van België en die boeken maakt met veelzeggende titels als '100 stripklassiekers die niet in je boekenkast mogen ontbreken' en 'België gestript. Alles over de Belgische strip'. Zal op donderdagavond 9 december een boeiende lezing geven in de bib om 20uur.
Het is duidelijk waar hij naartoe wil: bekendheid voor en erkenning van de (Belgische) strip. Een nobel doel, als je het ons vraagt. Uit onze jeugd herinneren we ons allemaal wel Jommeke, Suske en Wiske,...dit was leuke ontspanning, nu nog steeds en ze hebben het gezelschap gekregen van Kiekeboe, FC de Kampioenen, de Smurfen...
Tegenwoordig nemen de strips een grotere plaats in in het aanbod van de bibliotheek, vooral dan de graphic novels. Een striproman of beeldroman (in het Engels graphic novel) is een stripverhaal dat uitgegeven wordt in boekvorm, met uitgebreide en ingewikkelde verhaallijnen en gewoonlijk bedoeld voor volwassenen en vaak met een literaire inslag. Soms bevat het ook een verzameling kortverhalen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten