zaterdag 10 oktober 2009

Geert van Istendael

Vrijdag 16 oktober is schrijver, vertaler, essayist en dichter Geert Van Istendael te gast in het eerste kunstcafé in CC Palethe.

Geert van Istendael (1947) is vooral bekend als schrijver van bekentenissen over zijn haat-liefdeverhouding met België, Brussel en de Vlaamse zelfgenoegzaamheid. Bij een groot lezerspubliek heeft hij vooral bekendheid verworven met boeken als Het Belgisch labyrint, De schoonheid van de wanstaltigheid en Alle uitbarstingen.

Vorige maand verscheen zijn nieuw boek “Gesprekken met mijn dode god” een boek over zijn vader, August Vanistendael.

“Mijn vader was een groot vakbondsman. Vanuit Europa bracht hij de christelijke arbeidersbeweging naar Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Mijn vader was een groot katholiek. Hij was een van de eerste leken die toegang kreeg tot het tweede Vaticaanse Concilie. En toch wees hij islamieten, boeddhisten en hindoes de weg naar zijn vakbonden. Mijn vader was ook een dichter. Maar hij schoof zijn poëzie bewust opzij. Het onvermoeibare werk voor de armsten en de ellendigsten van de planeet vulde zijn leven. Over deze man moest ik vroeg of laat een boek schrijven. Het werd mijn moeilijkste boek”.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten