woensdag 11 november 2009

Moeite met lezen??Wat als je graag leest, maar moeite hebt met de kleine druk of het vasthouden van een boek? De bibliotheek heeft een aantal oplossingen in huis.

. grootletterboeken : omdat in een grootletterboek de letters twee maal zo groot zijn dan in een gewoon boek, is het veel minder vermoeiend om ze te lezen.


. luisterboeken : een nieuwe trend, leuk om mee te nemen in de auto, de badkamer of naar bed. We hebben een bescheiden collectie in onze bib, die allemaal uitleenbaar zijn.

. Daisy-boeken : zijn eigenlijk digitale luisterboeken, alleen bedoeld voor mensen met een visuele of leeshandicap. Je hebt een bijhorende Daisyspeler nodig. Deze speler is erg simpel in gebruik en laat je toe pauzes te nemen, toonhoogte aan te passen enz. Binnenkort kan je er ééntje in de bibliotheek uitlenen tegen een waarborg van € 25,00. Er zit een duidelijke handleiding bij. Alle nuttige informatie hierover vind je op Luisterpunt.


. radioboeken : zijn verhalen ( ook voor kinderen ) van zo’n 30 minuten, speciaal geschreven en voorgelezen op verzoek van deBuren. Je kan ze op de radio of op je pc beluisteren, gratis downloaden of op een cd-tje aankopen. Een overzicht en meer informatie vind je op deBuren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten