zondag 29 november 2009

StripvosDe Stripvos voor het meest verdienstelijke Nederlandstalige album gaat dit jaar naar Brecht Evens met zijn album "Ergens waar je niet wil zijn".

Dat heeft de Vlaamse Onafhankelijke Stripgilde woensdagavond bekendgemaakt. De stripauteurs hadden dit album samen met vier andere stripalbums genomineerd voor de Stripvos. Een externe jury onder voorzitterschap van Hanco Kolk hakte de knoop door en bekroonde het album van Evens.

Het is de tweede keer dat Evens een onderscheiding krijgt van de Stripgilde. De eerste keer gebeurde dat met "Een boodschap uit de ruimte", een album waarmee hij in 2005 de Prijs van het beste Stripdebuut won.

De stripauteurs hebben uit vijf genomineerde kandidaten het Belgisch Stripmuseum gekozen als organisatie die zich het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor het Nederlandstalige beeldverhaal. Het Stripmuseum in de Brusselse Zandstraat is ondergebracht in een geklasseerd art nouveau-gebouw, dat in 1906 werd ontworpen door Victor Horta.

Op meer dan vierduizend vierkante meter brengt het Belgisch Stripcentrum alles samen wat te maken heeft met het stripverhaal, van de prestigieuze beginselen tot de meest recente ontwikkelingen.

Intussen is het museum uitgegroeid tot één van Brussels topattracties. Het Belgisch Stripcentrum, dat ieder jaar 200.000 bezoekers verwelkomt, viert dit jaar tevens zijn 20-jarig bestaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten