donderdag 19 november 2009

Voorleesweek
Voorlezen en voorgelezen worden is zo mooi en zo belangrijk. En het kan zo eenvoudig. Het kan onder een boom, in of op een bed, op een bankje, op stoelen of kussens in een kring, vanuit eens een andere hoek van de klas dan waar het bord hangt, zodat alle leerlingen hun stoel en hun gedachten een slagje draaien, op een podium, in een zandkuil. Het kan in wachtkamers, in een bejaardenhuis, in een schuilkelder, in het koninklijk Paleis, in een asielzoekerscentrum en in de kinderopvang.

En waar het voorleesboek ook over mag gaan, over de maan, de wereld, de dieren, de liefde, plassen op een potje of wennen in een ander land, laat het een boek zijn waar je samen van kan genieten, met zorgvuldig gekozen woorden en goed bekkende zinnen, met spanning en humor, wijsheid en plezier. Dat alles kan live worden gebracht, niet te overdreven en niet te vlak, maar met iets van bezieling. Zo sleep je je toehoorders mee, en zo word je als toehoorder meegesleept, of je nu drie jaar bent of zes of twaalf of zesendertig of tachtig.

Voorlezen en voorgelezen worden is zo mooi en zo belangrijk.

Joke van Leeuwen

Van 21 tot 29 november vieren we de voorleesweek in heel Vlaanderen! Die week staat voorlezen een week lang in de kijker.

Op zaterdagvoormiddag is er in onze bib een voorleeshalfuurtje voor kleuters om 10uur.
Graag vooraf inschrijven aan de balie of op tel. 011/64 59 72

Geen opmerkingen:

Een reactie posten