woensdag 6 oktober 2010

De weddenschap


Vandaag start 'De Weddenschap'

Drie bekende Vlamingen dagen 15-plussers uit het beroeps- en technisch onderwijs uit om 3 boeken te lezen tussen 6 oktober 2010 en 6 april 2011. Elke leerling die De Weddenschap in 2010-2011 aangaat, door zich via www.deweddenschap.be in te schrijven, maakt kans op prachtige prijzen.

De BV's zijn :

An Lemmens was veejay bij TMF en is nu de stem van De Afrekening op Studio Brussel. Ze danste mee in Sterren op de dansvloer en presenteerde Lost in Tokyo, Topmodel en So you think you can dance. Binnenkort krijgt ze een eigen late night show op JIM. Heeft ze vrijaf, dan trekt ze bij voorkeur naar een warm land met een dik boek, zonder computer of gsm.

Brahim werd ontdekt tijdens Idool 2003. Zijn eerste album was My life is Music, zijn laatste plaat heet Evolution. Hij is bekend om zijn aanstekelijke rapmuziek, maar ook voor funk en soul draait hij zijn hand niet om. Naast muziek maken is sporten zijn grote passie. Brahim vindt zichzelf geen zware lezer, maar hij grijpt wel naar waargebeurde verhalen en boeken die hem iets bijleren. Over sportdiëten bijvoorbeeld.

Hilde De Baerdemaeker is actrice en speelde mee in De zaak Alzheimer en Dossier K. Ze deed mee in Wittekerke en kreeg de hoofdrol in de telenovelle LouisLouise op VTM. Ze noemt zichzelf geen veellezer, maar houdt af en toe van een goed boek. Ze is niet dol op dikke boeken met kleine letters, maar wel op boeken waarbij je eens goed huilen kan.

Het is niet nodig de boeken van de BV's te lezen, kies zelf een boek uit de bib of heb je geen inspiratie ga naar www.boekenzoeker.org hier vind je zeker iets wat je interesseert.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten