woensdag 6 januari 2010

Het boek is beter dan de film?

Vanavond kan je op Canvas kijken naar de schitterende film Il Postino. Il Postino is een Italiaanse film uit 1994 geregisseerd door Michael Radford. De film is gebaseerd op het boek “Brandend geduld” of “De postbode” van Antonio Sk├írmeta.
Het verhaal speelt zich af in 1952. Uit schrik voor politieke vervolgingen ontvlucht Pablo Neruda Chili. Hij vestigt zich op het eiland Capri, maar zijn verblijf blijft er niet onopgemerkt. Om de stapel fanmail te kunnen verwerken, neemt de postmeester een postbode in dienst, de verlegen en eenvoudige visserszoon Mario Ruoppolo. Terwijl de twee een onwaarschijnlijke maar broze vriendschap ontwikkelen, roept Mario de hulp in van Neruda om het hart van de schoonheid, Beatrice te veroveren. Tijdens de soms hilarische romance ontwaakt te dichter in Mario, en volgt hij een pad dat zijn leven zal veranderen op het gebied van romantiek en zelfbewustwording.

De film kan je vanavond om 20.40 uur zien op Canvas en het boek "Brandend geduld" van Antonio Skármeta kun je lenen in de openbare bibliotheek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten