maandag 1 februari 2010

Stripfestival te Angoulême

Afgelopen weekend vond in Angoulême het grote stripfestival plaats, zowat het Cannes van de strip. Ook de belgen ontbraken niet, al vielen ze niet in de prijzen ze bleven niet onopgemerkt.
De caféstand 'Chez les flamands' was weer van de partij. Er werden veel strips van Bob et Bobette verkocht, deze strip is immers niet te koop in Frankrijk.
Twee strips van bij ons waren bij de genomineerden Kinky en Cosy van Nix en De maagd en de neger van Judith van Istendael.
Het publiek en de uitgevers hebben zin in meer vertalingen van Vlaamse strips. Ergens waar je niet wil zijn is er al in een Franse versie en zal nu ook een Engelse uitgave krijgen. Van De maagd en de neger ook al in het Frans en het Italiaans komt er nu een Engelse, Spaanse en Duitse vertaling.
Bij de nieuwe namen van het VFL (Vlaams Fonds voor Letteren) was er veel vraag naar Conz (De tweede kus) en Maarten vande Wiele (I love Paris/I hate Paris). Ook voor Cowboy Henk was er interesse hoewel het VFL deze strip niet actief promoot.
Hou de blog in de gaten want de bib blijft verder werken aan de uitbreiding van de volwassenstrips.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten