zaterdag 13 maart 2010

Jeugdboekenweek. Recht op boeken!Het recht op boeken en verhalen is voor alle kinderen belangrijk. Verhalen kunnen troosten als je leven niet helemaal loopt zoals je wil. Of ze brengen begrip bij voor wie het niet zo goed heeft als jij. Verhalen kunnen zelfs een duwtje geven om onrecht niet zomaar te aanvaarden en om in actie te komen. Of dat onrecht nu vlakbij gebeurt of ver weg.

Dus doe mee met de Jeugdboekenweek voor het recht op boeken voor alle kinderen!
Wat wensen Overpeltse kinderen? Breng je wens binnen in de bib, wij hangen hem dan in de wensboom gedurende de jeugdboekenweek en later gaan al jullie wensen naar de gemeente. Misschien wordt jou wens wel gerealiseerd. Doe zeker mee want de origineelste, leukste wens wordt in de bib beloond met een boekenbon.

In de periode van 13 maart tot 28 maart zal in onze bib alles in het teken staan van 'Recht op boeken'. Kom zeker de volgende 14 dagen even naar de bib we hebben het gezellig gemaakt, er hangen affiches met de kinderrechten, een boekenstand met zowel leesboeken als informatieve boeken over kinderrechten, er komen auteurs lezingen geven en klassen kunnen op rondleiding komen. En zeker niet vergeten de 'Wensboom'
Zo zie je maar ieder kind vindt hier wel iets van zijn/haar gading in. Voor de leerlingen van het vierde leerjaar hebben we nog het spel 'Stapel op boeken' als beloning voor hun inzet. Zij lazen in klasverband een aantal boeken over kinderrechten en gaven hierover hun mening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten