dinsdag 9 maart 2010

Robert Vuijsje krijgt de inktaap 2010De Inktaap is een jaarlijks initiatief waaraan leerlingen deelnemen van middelbare scholen in België, Nederland en Suriname. Afgelopen vijf maanden verbonden de leerlingen er zich toe om de boeken van de drie genomineerden te lezen. Het is de prijs der prijzen daar de deelnemers reeds een literaire prijs in hun bezit hebben.
De favoriet Alleen maar nette mensen won vorig jaar de Gouden Uil. De tweede Nederlandse kanshebber was Over de liefde van Doeschka Meijsing, winnaar van de Ako Literatuurprijs. De enige Belg, Dimitri Verhulst, kreeg voor Godverdomse dagen op een godverdomse bol de Libris Literatuurprijs.
Maandag tijdens de slotbijeenkomst in de Doelen in Rotterdam, konden de leerlingen een literair programme bijwonen rond de genomineerde schrijvers. Er waren tevens optredens van The Madd en Eva De Roovere.
Alleen maar nette mensen is de verwachte winnaar, uit de leesverslagen van de leerlingen kwam onder andere de appreciatie 'Vuijsje duwt ons met onze neus in onze eigen hokjesgeest' en ook nog 'vlot en humoristisch geschreven'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten