woensdag 8 september 2010

Ako literatuurpriijs

Voor de Ako literatuurprijs worstelde de zeskoppige jury zich door 427 inzendingen. Op de tiplijst — Ako's synoniem voor longlist — staan nog 25 titels. Hij bevat zowel fictie als non-fictie.

De Vlaamse schrijvers zijn goed vertegenwoordigd. Ze zijn nog met acht. Tom Lanoye dingt met Sprakeloos voor de derde keer mee naar een grote literaire onderscheiding. Ook Walter van den Broeck (Terug naar Walden) en Saskia de Coster (Dit is van mij) waren al genomineerd voor andere prijzen. Voorts zijn er nog Koen Peeters, Peter Terrin, David Van Reybrouck, Bart Vercauteren en Ivo Victoria.

Drie ‘Vlaamse Nederlanders' zitten nog in de selectie: Benno Barnard, Oscar van den Boogaard en Daniël Rovers met zijn debuut Elf. Andere grote namen zijn Cees Nooteboom, Willem Jan Otten, Thomas Roosenboom en Christian Weijts. Bij de Nederlanders zijn Ernest van der Kwast en Franca Treur beloften om naar uit te kijken.

De Ako-prijs wordt op 8 november uitgereikt en is goed voor 50.000 euro. Vorig jaar ging hij naar Godenslaap van Erwin Mortier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten