donderdag 23 september 2010

Kinderen helpen bij verlies en verdriet.


Vele volwassenen hebben het moeilijk als een kind kampt met een groot verlies. Sommigen denken dat het beter is om verdriet te verzwijgen. Je kunt echter onmogelijk vermijden dat kinderen en jongeren met verdriet en verlies geconfronteerd worden. Wel kun je leren om attent om te gaan met hun pijn, en hen helpen hun verdriet te verwerken. Een open communicatie is daarvoor erg belangrijk.

In deze voordracht laat Manu Keirse zien hoe ouders, leerkrachten, familieleden en hulpverleners kinderen en jongeren kunnen begeleiden in de confrontatie met verlies, ernstige ziekte in de familie, echtscheiding of zelfdoding. Hij geeft tal van waardevolle suggesties om kinderen, jongeren, ouders en zorgverleners te helpen.

Prof. dr. Manu Keirse is klinisch psycholoog. Hij is de auteur van veelgelezen boeken over verlies en verdriet: Helpen bij verlies en verdriet, Kinderen helpen bij verdriet, Vingerafdruk van verdriet, Omgaan met een miskraam, Afscheid van moeder, Omgaan met ziekte en het cd-boek Stil verdriet.

Deze voordracht kadert in de lezingenreeks 2010-2011 en heeft plaats vanavond om 20.00 uur in de Geer te Eksel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten