maandag 6 september 2010

Overhaald 12 september


Palethe presenteert in samenwerking met de cultuurdienst en de bibliotheek een verhalenfestival in en rond het wandelpark Heesakkerheide (Breugelweg). Op verschillende locaties in het park staan vertellers die u in de ban houden met hun verhalen. De route van ongeveer drie kilometer is een leuke wandeling, met onder meer de Sevensmolen en het Molenmuseum, midden in de Overpeltse natuur.
Volgende vertellers bezorgen u onder meer een onvergetelijke namiddag:

Dennis Nowé brengt eigen gedichten en verhalen met humoristische pointes. Hij is een begenadigd performer. Zijn dichtbundel "Mooie meisjes duren niet lang" vind je in de bibliotheek.

De Gehoornde man sleept je mee, een wereld in van poëzie, geheimen en rituelen. Een cellist ondersteunt zijn technieken, tussen magie en mystiek.

Soms is een reus groter dan een huis, heeft hij tanden van smaragd en een eetlust die even groot is als zijn reusachtige lijf. Maar deze laatste reus wordt door mensen gevangen en vastgezet, en dan ...
Madeleine Nieuwlaat en Meneer Zee brengen Reusachtige verhalen.

De parapluvertelster brengt mooie kleine verhaaltjes onder de kleurige sluier om even bij weg te dromen of om te lachen of om bij na te denken.

Net zoals in zijn vroegere clownerieën, werkt Joe Baele in volle respect voor de tradities. Trouw aan deze tradities vertelt Joe verhalen vol humor en passies, angsten en tegenslagen, verhalen vol hoop en kwijnende glorie.

POËZIEWANDELING DORPSDICHTER
Je kan in het wandelpark voor de eerste keer kennis maken met een ‘poëziewandeling’, die de gemeentelijke cultuurdienst uitwerkte. De blauwe route in het wandelgebied ‘Dommelvallei Overpelt’ is door Dorpsdichter Rob Van Vlierden opgefleurd met een zestal sfeervolle gedichten over de omgeving.

De borden zitten allemaal in de route, zodat je nog een extra poëtische noot kan toevoegen aan deze wandeling. De ‘poëzieroute’ is uiteraard ook na 12 september nog steeds bewandelbaar. Start aan de Sevensmolen (Breugelweg, bij park Heesakkerheide)

meer info en volledige planning

Geen opmerkingen:

Een reactie posten