zaterdag 4 september 2010

Nieuw boekenprogramma op Kanaal Z


Vanaf 2 september presenteert Inka Fleerackers wekelijks een nieuw boekenprogramma op Kanaal Z.

Ianka Fleerackers
Vanaf 2 september besteedt Kanaal Z, in samenwerking met Standaard Boekhandel, elke week op donderdag vijf minuten aandacht aan het betere boek. Ianka Fleerackers interviewt in Z Boek telkens éen auteur. Lulu Wang bijt de spits af met haar nieuwste roman 'Wilde rozen'. Standaard Boekhandel zal in zijn vestigingen die week ook extra aandacht besteden aan het werk in kwestie.

Fleerackers wil met het programma naar eigen zeggen de kijker vooral goesting doen krijgen om het boek te lezen: ‘Vijf minuten is niet veel. Maar toch meer dan de nationale zender voor boeken overheeft.’

Fleerackers, die naast actrice tevens vijf boeken, waaronder drie prentenboeken, op haar palmares heeft, is zelf een gepassioneerde lezeres. Ze vertelt dat ze ondertussen al bezig is met het schrijven van een volgend kinderboek. Het zou een interactieve vertelling worden voor de jongsten, dat ook op iPad te lezen - en bekijken - moet zijn.

Ze heeft als lezeres een boontje voor 'Kalme chaos' van Sandro Veronesi en een zwak voor boeken over creativiteit . Volgende week zou Alain Remue van de partij zijn. Hij schreef over zijn speurwerk naar vermiste personen. Het is de bedoeling om de komende maanden zowel non-fictie als fictie aan bod te laten komen. Op Fleerackers verlanglijstje staan onder andere kinderpsychiater Peter Adriaenssens, topref Frank De Bleeckere, politica Maya Detiège die ooit een apotheek uitbaatte in de Antwerpse rosse buurt, arbeidsmarktdeskundige Jan Denys van Randstad, topeconoom Geert Noels en positivo Leo Bormans die de Vlaming het geheim van het geluk wil leren ontdekken: trek je terug met een boek in een hoek?

Z Boek wordt elke donderdag in lus gebracht op Kanaal Z en daarnaast ook online op Trends.be en op Knack Boekenburen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten